תאורה במשרדים כיום תופסת חשיבות רבה, מהיבטים מגוונים כגון עיצוב, פונקציונליות, פריון עבודה, חיסכון, ביטחון, בטיחות ועוד. אם בעבר הלא כל כך רחוק, האפשרויות מבחינה טכנולוגיות תאורה היו מוגבלות למדי, בשנים האחרונות נוספו פתרונות שיכולים לענות על כל הצרכים בצורה מושלמת תוך תרומה מובהקת לעיצוב המשרד. בואו נכיר את עולם התאורה למשרדים.
מה חשוב בעיצוב תאורה למשרדים
כאשר בוחנים את תחום עיצוב
תאורה למשרדים יש לקחת בחשבון את הדברים הבאים:
- פריון עבודה: אחד האלמנטים היותר משפיעים על פריון העבודה במשרדים הוא תאורה. תאורה שאינה מתוכננת כראוי יכולה לגרום לירידה משמעותית בפריון המתבטאת בירידה בערנות, קושי בקריאה, כאבי ראש ועוד.
- פונקציונליות: מיקום, חוזק וסוג התאורה חייב להיות בהתאם לצורך הפונקציונלי לפני שחושבים על עיצוב.
- ביטחון ובטיחות: עיצוב תאורה במשרדים חייב לתת מענה גם לצורכי ביטחון ובטיחות, הן של העובדים (בהתאם לחוק ובהתאם לשכל הישר), והן של המבקרים במקום. הארת מקומות חשוכים, מניעת נפילות, תאורת ביטחון, הארת חדר מדרגות והארה כהרתעה מפני גנבים, הם חלקים חשובים ביצירת סביבה בטוחה.
- עיצוב: השימוש בתאורה בצורה נכונה וחכמה צריך גם להשלים את התמונה העיצובית של המשרד ואף לחזקה. המחשבה העיצובית צריכה להתמקד על כל אזור ואזור, למשל עיצוב תאורה באזור קבלה ובחדר ישיבות יהיה שונה למדי, ולספק מענה הולם יחד עם יצירת תמונה עיצובית שלמה הגיונית, נעימה ומזמינה.
- חיסכון: עיצוב תאורה במשרדים חייב לקחת בחשבון את עלויות התפעול הקשורות. צריכת חשמל, עלויות תיקונים והחלפת נורות וכיו"ב. מעבר לכך גם שמירה על איכות הסביבה הוא נושא שכדאי לחשוב עליו.
- מיקום: המיקום הפיזי להארה משפיע באופן ישיר על עיצוב התאורה, גובה תקרה, גודל החלל, אלמנטים להארה בחדר ועוד.
שילוב כל הצרכים הנ"ל ובחירה בפתרון עיצוב תאורה למשרדים נכון נשמע כמשימה לא פשוטה, אך למזלנו כיום קיימים פתרונות מאוד אפקטיביים למילוי צרכים אלו.
פתרונות תאורה למשרדים
בין כל הפתרונות לתאורה למשרדים הקיימים כיום, תאורת הלד מספקת את הביצועים הטובים ביותר, המענה השלם ביותר לכל הצרכים וכן החיסכון הגדול ביותר בעלויות. ניתן ומומלץ, במיוחד עבור משרדים גדולים, לשלב מערכת שליטה חכמה כך שתוכלו לפקד בצורה יעילה על כל תאורת המשרד ואף לתכנת מצבי תאורה שונים ומשתנים בצורה אוטומטית בהתאם לשעות, עונות עוד.
מבין הפתרונות לתאורה שתוכלו לשלב במשרד, תמצאו גופי תאורת לד שקועים, צמודים, תלויים, פינתיים, בשלל צבעים, גדלים, אורכים ועיצובים שיוכלו לקלוט את נורות הלד המתאימות בהתאם לצורך הארה בכל מקום ומקום.
תאורה למשרד קטן
במשרדים קטנים, יש לרוב צורך לעשות שימוש באזורים שונים עבור צרכים משתנים. כלומר שחדר או אזור ימלא מספר פונקציות בהתאם לכל הצרכים של משתמשי המשרד. בעזרת תאורת לד ניתן בקלות לשנות את עוצמת התאורה, למשל לתאורה עדינה יותר בזמן שמקבלים אורחים במשרד, או לתאורה חזקה יותר כאשר נדרשת תפוקת עבודה מואצת. ניתן גם בעזרת עיצוב תאורה ומיקום תאורה חכם, לשנות את האופי הקטן של המשרד כך שתהיה תחושה שהוא מרווח יותר. גם אם המשרד צפוף מעט, למשל עמדות עבודה צמודות, ניתן בעזרת תאורת לד ממוקדת, ליצור לכל שולחן תחושת עצמאות ופרטיות תוך שמירה על פונקציונליות מרבית. הוסיפו למשל לכל עובד, לכל עמדה, אפשרות שליטה עצמית על עוצמת התאורה כדי לאפשר לכל עובד את התאורה המתאימה לו ביותר כך שהוא יוכל לעבוד בצורה אופטימלית (לעומת תאורה כללית לכל העמדות יחדן).
תאורה למשרדים גדולים
במשרדים גדולים, לרוב לכל חלל וחדר יהיה תפקיד מוגדר מאוד. חדר ישיבות, חדר אוכל, מטבח, קבלה, חדרים של עובדים שונים, משותפים או לא, חללי עובדה גדולים משותפים ועוד. לכל אזור חייב להיות מענה מדויק בהתאם לצרכים ותוך הקפדה על חוקי התאורה וחלוקת סוגי התאורה לפי הכלל: תאורה כללית, תאורה אזורית ותאורת הדגשה. לכל חלל את האווירה שלו, למשל אזור קבלה בדרך כלל יהיה בעל אווירה נעימה ומזמינה, תאורה מרגיעה, לעומת חלל עבודה שם הצורך הפונקציונאלי מצריך תאורה שמשרה אווירה דינמית ועירנית. חדר ישיבות כיום מצריך תכנון מתקדם מבעבר, בחדר זה לא רק נפגשים עם אנשים לפגישות עבודה אלא גם מבצעים פגישות וירטואליות מרוחקות דרך מערכות ווידאו קונפרנס, זום וכדומה. הצורך של התאורה בשני המקרים הוא שונה למדי וצריכה להיות אפשרות לשנות את התאורה בלחיצת כפתור. עם תאורה לד תוכלו לשלוט על העוצמה בהתאם לצורך.
תאורה חסכונית למשרדים
במשרדים גדולים החשיבות של עלויות תאורת ותפוקת עבודה הוא קריטי אף יותר. כפי שראינו קודם, תאורת לד יודעת לתת מענה של תאורה מושלמת לכל צורך תוך שמירה על עלויות צריכת חשמל ותפעול מינימלית. בין תאורת לד לבין פתרונות תאורה אחרים, במשרדים גדולים החיסכון הכספי הוא גדול מאוד. למעשה, ככל שהצורך בתאורה גדול יותר, כך החיסכון יגדל. כמו כן, לנורות לד יש אריכות ימים של כ-50,000 שעות עבודה (כלומר קרוב לשמונה שנים של עבודה רציפה אם תשאיר אותן דולקות 24/7) וכן הדלקה וכיבוי התאורה לא מקצרים את חייהן (לעומת לא מעט סוגי נורות אחרים), כך שעלויות התפעול של המשרד יוקטנו משמעותית ללא צורך של מעורבות תכופה של עובדים להחלפת נורות במשרד. בנוסף, תאורת לד היא תאורה ירוקה, בזכות החיסכון האנרגטי העצום שהיא מציעה וגם בזכות המבנה שלה שלא כולל חומרים מסוכנים ואינה פולטת קרינה מסוכנת שיכולה לפגוע בעובדים לאורך זמן.