התקשרו אלינו
התקשרו אלינו
חיפוש

בחירת תאורה למטבח

הידעתם שבחירה נכונה של גופי תאורה למטבח משפיעה על התפקוד והשימושיות וכמובן על האווירה והעיצוב של המטבח? המטבח של ימינו משלב תפקידים רבים והוא גם מספק חוויות רבות ועל מנת לאפשר את כל אלה ואפילו להעצים אותם, התאורה חייבת להתאים לצורך: עבודה (הכנה, בישול), ארוחות במטבח, הדגשת היופי של המטבח וכל צורך אחר שלכם. עם שפע של פתרונות תאורה ולעיתים מידע לא ברור, ניתן בקלות לעשות טעות. במאמר זה נדגיש כמה היבטים חשובים שיש לשים לב אליהם כאשר בוחרים תאורה למטבח.

גוון תאורה מומלץ למטבח

גוון התאורה משפיע על מראה העצמים המוארים. גוון תאורה נע בין גוון קר (לבן - כחלחל) ועד גוון חם (אדמדם). באופן כללי גוון תאורה נמדד לפי מידות קלווין (בקיצור K), מדד שניתן למצוא על גבי אריזת התאורה. בבתים נהוג להשתמש בתאורה "חמה" יותר מאחר והיא נעימה יותר, מרגיעה יותר ומחמיאה לפנים של האנשים. תאורה קרה לעומת זאת, נהוג להשתמש בה במקומות בהם יש צורך בערנות, דינמיות והערת עצמים על כל פרטיהם הקטנים ביותר בצורה חדה, כמו במקומות עבודה, מפעלים, מטבחים תעשייתיים ועוד.
ממד ה K, גוון התאורה יכול להיות מבלבל במקצת מאחר וככל שמספר ה-K גדול יותר כך הגוון קר יותר ולא להיפך. אור בגוון קר מדורג מעל 4700K, אור בגוון ניטרלי יהיה סביב ה-4000K ואור בגוון חם בין 2700K ל 3500K. 
מאחר ובמטבח קיימים אזורים בעלי תפקוד שונה, מומלץ לשלב גוונים שונים בהתאם:
  • גוון תאורה מומלץ באזורי "עבודה" במטבח: שם יהיה צורך בתאורה בעלת גוון קר יותר מאחר וחשוב לראות היטב כאשר מכינים ומבשלים אוכל. גוון יותר קר יהיה לכן מומלץ כאן עבור כל האזורים כמו משטח עבודה, באזור בישול ועוד. גוון קר יותר יבטיח כי המלאכה במטבח תהיה קלה ובטוחה הרבה יותר. 
  • גוון תאורה מומלץ באזורי ארוחות: אם קיימת אצלכם פינת אוכל כמו בהרבה מבטחים כיום, מומלץ לבחור עבורה בתאורה בגוון מם יותר. ארוחה הוא זמן רגיעה והנאה שתאורה חמה תדגיש בצורה אופטימלית. כמו כן תאורה חמה תחמיא לתווי הפנים של היושבים סביב השולחן ותשפר את מראה האוכל בצלחת שלכם. 

עוצמת תאורה מומלצת למטבח

עוצמת תאורה נמדדת ב-LUMENS ומעיד על כמות האור שנפלט על ידי גוף תאורה הנראית בעין גלויה. חשוב ולא רק במטבח, להתאים את עוצמת התאורה בהתאם לצורך בחלל. ניתן לבחור בעוצמת התאורה הרצויה עם בחירת נורה בעל LUMENS מתאים. אם בעבר היינו בוחרים בעוצמת תאורה בהתאם לוואט של נורה (100W מאיר חזק יותר מ 25W), דבר שהיה למעשה נכון עבור נורות ליבון פשוטות, מדד זה כבר אינו נכון עבור נורות מתקדמות וחסכוניות כגון נורות לד. הוואט למעשה הוא ביטוי של צריכת חשמל של הנורה ולא של עוצמת התאורה. נורות לד, מאחר והן חסכוניות ובעלות ניצולת אנרגטית גבוהה ביותר (אין כמעט המרה ופליטת חום), יהיו בעלי ערך וואט נמוך בהרבה מזה של נורות ליבון רגילות. כלומר נורת לד בעלת ערך צריכה של כ 15W תהיה דומה לנורת ליבון בעלת צריכה של 100W מבחינת עוצמת תאורה. לכן חשוב לבדוק את ה LUMENS כערך המבטא עוצמת תאורה. כיום ניתן להתקין עמעם לשליטה על עוצמת תאורה כך שמומלץ דווקא לבחור בתאורה בעלת עוצמה חזקה ולשלוט על העוצמה בעזרת עמעם (או מערת בית חכם), כך תבטיחו שהתאורה תתאים לרצונכם וצורכיכם. 

גופי תאורה מומלצים למטבח

פעם היה צורך בגופי תאורה עם גודל גוף בהתאם לחוזק ופיזור תאורה שהיה רצוי. כלומר ככל שהיה צורך בתאורה חזקה ובפיזור תאורה רחב, כך גופי התאורה היו צריכים להיות גדולים יותר על מנת שיוכלו להכיל יותר נורות ולאפשר פיזור חום בטיחותי להשגת המטרה. כיום עם טכנולוגיית הלד, הנורות קטנות כל כך שגופי התאורה הפכו להיות קטנים מאוד עם יכולת הארה אדירה. טכנולוגיית הלד הביאה לטרנד עיצובי של מינימליזם בגופי תאורה, טרנד בו התאורה הוא החלק העיצובי ולא גוף התאורה עצמו. מומלץ לכן לבחור בגופי תאורה דקיקים, לינאריים, מוסתרים, צמודי תקרה. אם ברצונכם לשלב גוף תאורה תלוי במטבח, חשוב לוודא שלא תיווצר הפרעה לתנועה ולתפקוד. כלומר גובה גוף התאורה יהיה מספיק. 
כמה דוגמאות של גופי תאורה מומלצים במטבח:
  • גופי תאורה שקועים: במידה וקיימת תקרה מונמכת במטבח תוכלו לשלב גופי תאורה שקועים לתוכה בקלות. היתרונות של גוף תאורה שקוע הם שהם בקו אפס עם התקרה ליצירת מראה נקי וללא צל מעל התאורה (כמו עם גופי תאורה אחרים). גופי תאורת לד שקועים קיימים גם בתצורות שונות, כאלה שניתן להרכיב בתקרה, עם נורות לד או ספוטים (פעמון), בעלי עוביים שונים, עם או בלי כנפיים, כאלה מוסתרים בפינה בין קיר לתקרה וגם כאלה שניתן להתקין בחריצים בארונות המטבח.
  • גופי תאורה צמודים: גופי תאורת לד צמודים הם פתרון נהדר כשלא קיימת תקרה מונמכת. הם דקים מאוד ולכן לא בולטים כמעט מהתקרה או הקיר או הפינה. ניתן ומומלץ לשלב מספר גופים על מנת לספק פתרון הן לגבי הגוון והעוצמה של התאורה באזורים שונים במטבח וכן לספק תאורה מתאימה בהתאם לגודל המטבח. גופי תאורה צמודים הם גם פתרון נהדר כאשר גובה התקרה הוא לא רב. 

תאורה חסכונית למטבח

נושא החיסכון בצריכה חשמל הופך עם השנים יותר ויות חשוב. צריכת אנרגיה גבוהה לא רק פוגעת בכיס של כולנו אלא גם פוגעת באיכות הסביבה. ככל שצורכים יותר חשמל כך יש צורך לייצר יותר חשמל, דבר שגורם להגברה מקבילה בפליטת מזהמים מייצור חשמל. מאחר וכיום קיימות חלופות בעלות צריכה נמוכה יותר עבור כמעט כל מוצרי הצריכה, מקררים, טלוויזיות, מכונות כביסה וכמובן תאורה, חלופות שהן לא יקרות בהרבה מפתרונות זוללי חשמל, אין כלל סיבה לא לבחור בחלופה החסכונית יותר, כל עוד כמובן היא מספקת איכות דומה לכל הפחות. טכנולוגיית תאורת הלד הפכה לזמינה ולחלופה של ממש לכל צורך של תאורה. כלומר תאורת לד מסוגלת לספק הארה טובה לא פחות, למעשה טובה יותר, מכל פתרון תאורה אחר לבית ולעסק.  מאחר ובתאורת לד אין ליבון, אין איבוד אנרגיה בדמות פליטת חום רב כמו עם נורות ליבון רגילות. תאורת לד צורכת כ-10% בלבד מצריכת נורת ליבון יחד עם אורך חיים של הנורה שהוא גדול בהרבה (כ-50,000 שעות) כך שתחסכו גם בעלות רכישת נורות להחלפה. בנוסף, נורת לד לא מושפעת כלל מהדלקה וכיבוי שלא כמו נורות אחרות שמתבלות בהתאם לכמות ההדלקות והיא לא מכילה ולא פולטת חומרים מזהמים או רעלים או קרינה מזיקה. מאחר ונורת לד אינה פולטת חום, כל הצריכה שלה כמעט הופכת לאור ללא בזבוז יקר וניתן לשלב אותה בכל מקום ואפילו לתוך חומרים כמו עץ, ארונות ועוד ללא כל חשש לדליקה.
למידע, ייעוץ והזמנות התקשרו אלינו: 1800-403040
או כתבו לנו: