חדר הילדים הוא לרוב מקום בו לא רק ישנים הילדים, אלא מבצעים פעולות רבות נוספות: משחקים, לומדים, קוראים ועוד. ריבוי המשימות והצרכים מחייב התייחסות מיוחדת עבור
תאורה לחדר ילדים על מנת לאפשר תפקוד נכון, יעיל ובריא עבורם. המשיכו לקרוא וגלו איך לתכנן את התאורה, לבחור את הסוג המתאים, המלצות לגבי תאורה וכמובן את העלויות הקשורות בכך.
תכנון תאורה לחדר ילדים
על מנת לתכנן את התאורה בצורה אופטימלית חייבים להתייחס לדרישות כלליות וספציפיות ולחלק אותן לפי אזורים שונים:
- תאורה כללית: התאורה הכללית לרוב תהיה ממוקמת במרכז התקרה בחדר ותפקידה לספק הארה חזקה לכל החדר, כלומר לשטוף את כל החדר באור. כיום ניתן גם לחבר את התאורה המרכזית לעמעם (תלוי בסוג התאורה) כך שניתן יהיה להגביר או להקטין את כמות האור המופקת על ידה.
- תאורה אזורית: התאורה האזורית באה לתת פתרון אזורי בתוך החדר לתאורה שתאפשר ביצוע פעולות שונות בו. למשל אם קיים אזור משחקים בחדר, נרצה למקם תאורה נוספת המיועדת לספק הארה ספציפית לאזור זה. למשל אם אזור המשחקים נמצא בפינה של החדר, התאורה שממוקמת במרכז התקרה עשויה ליצור צל של הילדים על אזור המשחקים כך שתאורה אזורית תבטל את הצל הנוצר ותקל על המשחקים.
- תאורת הדגשה: תאורת הדגשה באה לתת פתרון תאורה לכל האזורים והפרטים הקטנים בחדר הילדים הן לשיפור התפקוד והן לצורך עיצובי. תאורת לילה לדוגמה יכולה להיות ממוקמת מתחת למיטת הילד כך שהיא גם תספק מראה מרחף למיטה וגם תוכל להעיר בצורה נעימה את הרצפה בלילה כך שהילד יוכל לקום בבטחה לשירותים בלילה. מנורות לילה, תאורת הדגשה גלוי או סמויה, תאורה לשולחן החתלה ועוד הם כולם דוגמאות של תאורת הדגשה.
חשוב לבחור בתאורה בטיחותית שלא תהיה בהישג ידם של הילדים על מנת למנוע התחשמלות, ולהימנע מתאורה התלויה נמוך בה ניתן להיתקל (למשל מעל המיטה עליה הילדים אוהבים לקפוץ).
סוגי תאורה לחדר ילדים
בין הסוגים השונים של תאורה לחדר ילדים נמצא:
- נורות הלהט הרגילות והפשוטות שלא ניתנות לעמעום, מייצרות חום (צריך להרחיק אותן מהישג ידם של הילדים) וזוללות חשמל. אם הילד דורש להשאיר תאורת לילה דולקת , חשבון החשמל שלכם יתחיל לטפס במהרה.
- נורות פלורסנט: מספקות תאורה קרה, מרצדות ומחווירות פנים. תאורה קרה מתאימה יותר לחדר עבודה ופחות לחדר שינה. כמו כן, תאורת פלורסנט, גם אם היא חסכונית יותר מתאורה של נורת להט, היא בעלת קרינה מזיקה לאורך זמן ומכילה כספית שהיא מסוכנת ורעילה, כך שעבור ילדים לא נרצה להשתמש בהן.
- נורות הלוגן: מספקות תאורה חמה יותר אבל גם מחממות מאוד וצריכות להיות רחוקות מחפצים, וילונות וכדומה, מאחר ורמת החום שלהן יכולה אפילו לגרום לדליקה. כמו כן נורות אלה זוללות המון חשמל. נורות אלה לא מתאימות לשימוש בחדר ילדים.
- נורות לד: נורות אלו הן מוצר שתופס תאוצה רבה בשנים האחרונות ולא בכדי. הן מספקות תאורה בגוונים שונים לבחירה (מקר עד חם), ניתנות לעמעום, מספקות תאורה חזקה ובעלת יכולת התפשטות מצוינת, אינן מחממות ובטוחות לשימוש ואף למגע, אינן מכילות חומרים מסוכנים או פולטות קרינה מזיקה. בנוסף ליתרונות הברורים האלה, נורות לד מאוד חסכוניות וצורכות כ-10% בלבד מצריכת נורה רגילה כך שהן גם מתאימות לשימוש לאורך כל הלילה. כמו כן לנורות לד אורך חיים גבוה בהרבה מזה של הנורות האחרות, והן פועלות על מתח נמוך כך שהן מאוד בטיחותיות.
תאורה מומלצת לחדר ילדים
בחדר ילדים נרצה להשתמש בתאורה הבטיחותית ביותר והחסכונית ביותר בדמות של תאורת לד שמסוגלת לספק את כל היתרונות הרצויים (כושר הארה, גוון, חסכון, בטיחות, בריאות, וכל מה שצוין מעלה). תאורת לד קיימת בסוגים שונים של גופי תאורה, תאורה שקועה, תלויה, פינתית, פסי לד דקים להסתרה ועוד, במגוון עיצובים וצבעים לבחירה. ניתן גם להזמין גופים באורך לא סטנדרטי ובכל קשת הצבעים.
עלויות גופי תאורה לחדר ילדים
העלויות כמובן תלויות ישירות בסוג גוף התאורה, בעיצוב שלו, בגודל, באם מזמינים אותו בגודל או צבע לא סטנדרטיים ועוד. המחירים של גופי תאורה איכותיים מתחילים ממחיר של כמה מאות שקלים בודדים. ואם כבר מדברים על איכות, חשוב לבחור בגופי תאורה בייצור איכותי וכמובן בעלי תו תקן. הזמנת גופי תאורה "זולים" מחו"ל יכול להיות גם מסוכן מאחר וגופים אלה לא עברו תקינה בישראל ואיכותם אינה ידועה ואף יתכן שהם מסוכנים ממש לשימוש. עדיף בהרבה ובמיוחד עבור הילדים שלכם לבחור ולרכוש תאורה בישראל מיצרן או חנות איכותיים אשר יספקו לכם את המוצרים הטובים ביותר וגם יוכלו לספק לכם ייעוץ מקצועי בבחירת התאורה, מיקום התאורה, גופי התאורה והנורות המתאימות לכל חלל ושימוש.