התקשרו אלינו
התקשרו אלינו
חיפוש

תאורת לד מעוצבת למסעדות

מסעדות כיום משקיעות לא מעט גם בחוויית השהות במסעדה, מעבר להגשת אוכל טעים שנראה נפלא. הימים של נורות ליבון בזבזניות או נורות פלורסנט מחווירות תמו, ונכנס שחקן חדש בדמות תאורת לד, תאורה חדשנית וחסכונית שהביאה מהפכה של ממש בתחומים רבים וגם בתעשיית המסעדנות.
מהן היתרונות של תאורת לד למסעדות, איך גוון התאורה משפיע על חוויית האכילה במסעדות ואיך מתכננים תאורת לד נכונה במסעדה? על כל אלה תשובות בהמשך. 

היתרונות של תאורת לד במסעדות

תאורת לד מביאה עמה מספר יתרונות בולטים שיש להם חשיבות כאשר מדובר במסעדה:
  • חיסכון באנרגיה וחשמל: תאורת לד ידועה ביעילות יוצאת דופן וחיסכון אנרגטי מסיבי לעומת פתרונות וותיקים יותר. תאורת לד צורכת כמות חשמל נמוכה יותר לעומת אפשרויות אחרות, דבר שמוביל לחיסכון ענק בעלויות תפעול של מסעדה. יחד עם החיסכון הניכר בחשמל, חשוב לדעת שהמסעדה גם תתרום לאיכות הסביבה. 
  • עמידות: לתאורת לד שעות עבודה רבות הרבה יותר מחלופות אחרות. המשמעות היא פחות הוצאות על החלפת נורות לאורך הזמן וצמצום הפרעות בפעילות המסעדה. 
  • מגוון: תאורת לד מציעה מגוון רחב ביותר של גוונים וצבעים, דבר שמאפשר לבעלי המסעדות לדייק את האווירה ואת העיצוב של המסעדה. בגלל גודל הנורות, אפשרויות עיצוב גופי התאורה הן אינסופיות.
  • מיקוד: ניתן למקד את האור לפי תכנון עם תאורת לד. ניתן להאיר בכיוון רצוי מבלי לבזבז אור המתפזר בסביבה. יתרון זה חשוב ביותר לעיצוב המסעדה עם הארה מדויקת של אלמנטים שונים, כולל אלמנטים בנויים, יצירות אמנות או אזורי הסעדה תחומים.
  • עמעום ושליטה חכמה: ניתן לשלוט על תאורת לד כך שניתן לכוון באופן מדויק את עוצמת האור הרצויה בכל זמן. כך ניתן ליצור סוגי אווירה משתנים בין יום ולילה, אווירה אקטיבית, רומנטית, רגועה ועוד, הכל בשליטה קלה.

איך משפיע גוון התאורה על חוויית האכילה

לגוון התאורה יש תפקיד קריטי במסעדה. בחירה בגוון הלא נכון יכולה להפוך את חוויות הארוחה במסעדה להרבה פחות מוצלחת ללא קשר לטיב האוכל והשירות. תאורה משפיעה על תפיסת הצבעים הן של האוכל והן של פני הסועדים במסעדה. 
ניתן להגדיר באופן כללי שאור לבן קר פחות מתאים למסעדות מאחר והוא משרה אווירה קרה, וכן הוא גורם לאוכל להיראות חיוור ובגוונים פחות מזמינים, ופני הסועדים נראים גם הם פחות טוב. 
ברוב המקרים יהיה מומלץ להשתמש באור לבן חם או לבן ניטרלי, ויש אף מקרים שבהם ירצו אווירה ממש חמה ואז ישתמשו באור יותר צהבהב או כתמתם. 
לבסוף בחירה בגוון תאורה היא פועל יוצא של סוג המסעדה, האווירה הרצויה, סוג האוכל המוגש כך שהוא יוצג במיטבו וכדומה.

תכנון תאורת לד למסעדה

כאשר מתכננים תאורת לד למסעדה חשוב לשים דגש על מספר נקודות:
  • עיצוב וסגנון המסעדה: התאורה צריכה להתאים ולתמוך בעיצוב וסגנון המסעדה. במסעדות יוקרה לרוב יבחרו בתאורה חמה יותר, אווירה רגועה ושקטה, ובמסעדות אופנתיות יוכלו להתנסות בתאורה נועזת יותר ואפילו תאורה צבעונית. 
  • חלוקה לאזורים: באמצעות תאורה ניתן לחלק את המסעדה לפי אזורים שונים בהתאם לאווירה בכל אזור ואזור. למשל אזור הבר יהיה מואר באופן שונה מאזור ההסעדה.
  • תאורה תפקודית: יש לוודא שהתאורה תהיה מתאימה לשולחנות ההסעדה ולצורת הישיבה, ולאפשר אכילה נעימה וקריאת התפריט בקלות.
  • תאורת הדגשה: השתמשו בתאורת הדגשה להארת אלמנטים שונים שתורמים לעיצוב ולאווירה במסעדה, כגון אלמנטים אדריכליים, תמונות, פריטי נוי ועוד.
  • שליטה: תכננו שליטה קלה ומדויקת בעזרת עמעמים ובמידת האפשר חיבור למערכת שליטה ממוחשבת וחיישנים. 
  • ייעוץ: תכנון תאורת לד למסעדה היא חלק חשוב מאוד שיתרום להצלחת המסעדה. מומלץ להתייעץ עם מומחי תאורה על מנת למנוע טעויות, להבטיח תכנון נכון ואפקטיבי וחיסכון מקסימלי. 
אם אתם עומדים לפתוח מסעדה או שאתם רוצים לשפץ את המסעדה הקיימת ולשדרג את התאורה, צרו קשר.

 
למידע, ייעוץ והזמנות התקשרו אלינו: 1800-403040
או כתבו לנו: