התקשרו אלינו
התקשרו אלינו
חיפוש

5 טיפים מה לא לעשות בעיצוב התאורה בבית

עיצוב תאורה לבית הוא נושא רחב ומורכב יחסית וקל לעשות טעויות אם לא תקדישו לכך  מחשבה מספקת או תתייעצו עם מומחים בתחום. לא כל הנוצץ זהב הוא… לתאורה בבית יש תפקידים מוגדרים ועל בסיסם חייבת לבוא הבחירה העיצובית (ולא רק עיצוב) וכן משמעויות כספיות מעבר לעלות הרכישה. אז הנה רשימה קצרה של 5 טיפים שיעזרו לכם לעשות סדר ולהימנע מטעויות בסיסיות. 

טעות ראשונה: חוסר תכנון

קונים בית, דירה חדשה, עושים שיפוץ? אל תסמכו רק על מילתם של השיפוצניק, הקבלן ואפילו המעצב.
תכנון סטנדרטי לדירות ובתים בא לתת מענה כמה שיותר זול ומינימלי לצורכי התאורה של בית. כלומר, מיקום נקודות התאורה ומספרם יהיה מינימליסטי. לרוב, תגלו מאוחר יותר ומאוחר מדי שהתאורה אינה מספקת את החזון ואת הצרכים שלכם, לאחר שכבר עברתם לגור בדירה. במקרה זה יהיה קשה יותר לשנות ולהוסיף תאורה מעבר לתכנון, והדבר לא רק מתסכל אלה עשוי לעלות לכם הרבה יותר כסף בביצוע שינויים מאוחרים מאשר אם הייתם מתכננים נכון מלכתחילה.
אז איך מתכננים נכון? קודם חושבים על הפונקציה, בכל חדר וכל חלל, שהתאורה צריכה למלא, מיקומה ולבסוף על האווירה שהיא צריכה לספק. כאשר תהיה לכם רשימת מכולת מוכנה אז מגיע הזמן להתייעץ עם מומחי תאורה או מעצבי פנים על מנת לבחון את החלופות המתאימות להשגת המטרות שלכם (כמובן גם תוך שמירה על התקציב שלכם - זכרו אבל כי עדיף להשקיע יותר בשלב התכנון כי זה יעלה לכם פחות מאשר לנסות לתקן מאוחר יותר). אנשי המקצוע יוכלו לסייע לכם לדייק את הרשימה או את הרעיונות שלכם, ומצד שני להגיד לכם גם אם נכון או לא נכון לעשות מה שרציתם.

טעות שניה: בחירת אור קר במקומות הלא נכונים

לכל סוג וגוף תאורה יש גוון אור מוגדר. יש גופים המפיצים אור קר (פלורסנט למשל) המתאימים יותר למקומות עבודה אך לא מתאימים לספק אווירה נכונה ונעימה בבית. אור קר לא מחמיא לפנים או לאוכל, כמו גם לריהוט.
מומלץ עבור רוב המקומות בבית (חוץ ממקומות כמו חדר עבודה או חניה, שם יש יתרון לאור קר) לבחור באור בגוון חמים עד חם המספק תאורה טבעית יותר, מחמיאה לפנים שלכם, שתגרום לאוכל שלכם להיראות יותר מגרה, וגם תחמיא לרהיטים שלכם. אור בגוון חמים יותר מספקת אווירת מרגוע, ולרובנו זאת האווירה שאנחנו מעוניינים לפגוש בביתנו.

טעות שלישי: עלויות תפעול

חשמל הוא מצרך יקר מאוד, והדבר  צריך גם להיות חלק מהמחשבה שלכם בבחירת התאורה המתאימה. למשל, אם ישנם אזורים בביתכם שאתם מעוניינים שיהיו מוארים שעות רבות במהלך היממה, אין הגיון לבחור במנורות זוללות חשמל, כמו הלוגן, שיקפיצו את חשבון החשמל שלכם באופן דרמטי עד כדי כך שתצטרכו לחשוב אם להשתמש בהן או לא,  לשם הורדת עלויות. כיום ישנם פתרונות רבים ומצוינים אשר יכולים לספק לכם תאורה לאורך שעות בעלויות נמוכות מאוד, כמו מנורות לד. מנורות לד לא רק חסכוניות ביותר (עד 90% זולה יותר ממנורה רגילה בצריכת חשמל) אלא גם בעלות אורך חיים הרבה יותר גדול כך שהחיסכון כאן הוא גדול יותר משמעותית. אם גם חשובה לכם איכות הסביבה, שימוש בנורות לד עונה גם על הצורך הזה.

טעות רביעית: שליטה על כל גוף תאורה בנפרד

הפיתוי לחסוך בעלויות אמנם מוצדק אבל כפי שראינו קודם, החיסכון צריך להיות בתפעול וחיסכון זה מושג ע"י תכנון נכון. לכן חשוב מאוד גם בהיבט החיסכון התפעולי וגם בהיבט העיצובי, לדאוג כבר בשלב התכנון שעל כל גוף תאורה תהיה שליטה נפרדת ועצמאית כך שתוכלו להפעיל כל אחד מהם בנפרד ובשילובים שונים, להשגת האפקטים הרצויים. כמו כן הדבר יאפשר לכם לשלוט גם על עלויות התפעול. שרשור כמה מנורות יחד על מפסק אחד, אמנם יחסוך לכם עלויות בעבודות הבנייה והחשמלאי, אבל ישאירו אתכם עם ברירה אחת בלבד: הכל או לא כלום.

טעות חמישית: התעלמות מהקדמה הטכנולוגית

כמו בכל תחום, גם תחום התאורה חווה מהפיכות טכנולוגיות כל הזמן. אם פעם האור היה רק אור והיצע  הפתרונות היה מאוד דל, כיום קיימים פתרונות רבים הנמצאים בחזית הטכנולוגית.
לבטח שמעתם על המושגים "בית חכם" ו"עצמים חכמים", וחשוב להבין כי אלה מתייחסים גם לתאורה בבית. עם תכנון נכון (ולא בהכרח הרבה יותר יקר) תוכלו גל ליהנות מהפיתוחים האחרונים בתחום. כיום קיימת אפשרות לקבל שליטה על כל התאורה בבית דרך אפליקציה בנייד (יש לכך גם היבט לא מבוטל של חסכון בעלויות תפעול, לדוגמה - שכחתם את האור דולק כאשר יצאתם לחופשה? תוכלו לכבות אותו היישר מחוף הים): כיבוי, הדלקה, יצירת תכניות הדלקה וכיבוי של נקודות לפי רצונכם בשעות ספציפיות, שינוי גוון האור ועוד. קיימות גם מנורות חכמות הניתנות לשליטה קולית או על ידי חיישני תנועה.
בנוסף, ישנם גם פיתוחים כמו פסי לד גמישים אותם שניתן להתקין בכל מקום רצוי בבית על מנת להוסיף עניין, להוסיף תאורה איפה שהיה חסר, בצורה קלה, אפקטיבית ומהירה. למשל ניתן להוסיף פס לד מתחת לארון עליות במטבח להארת משטח העבודה, להוסיף פס לד מאחורי עצמים דקורטיביים, מתחת לספה ובתוך תקרת גבס. את הפסים מתקינים בתוך פרופילי אלומיניום עם כיסוי על מנת שיהיו מוגנים, אך ניתן לחתוך אותם בכל אורך להתאמה מושלמת.

טיפ בונוס: לא להתייעץ עם מומחה תאורה

תאורה לבית לא רוכשים בעיניים עצומות ומבלי להתייעץ עם מומחים בתחום. לא התייעצתם? הסיכוי כי תעשו טעות שתעלה לכם ביוקר בהמשך היא גדולה. חברת בלקו מתגאה בשירות וייעוץ מקצועי ללקוחות שיסייע לכם להימנע מטעויות יקרות ויעזור לכם בבחירת התאורה הנכונה, במקומות הנכונים ולהשגת האפקטים הפרקטיים והעיצוביים הרצויים בביתכם. 
למידע, ייעוץ והזמנות התקשרו אלינו: 1800-403040
או כתבו לנו: