התקשרו אלינו
התקשרו אלינו
חיפוש

מה העוצמה של תאורת לד

בשנים האחרונות חלה מהפכה של ממש בתחום התאורה עם כניסתה של תאורת לד למרחב הביתי. לד, או באנגלית LED, משמעותה היא דיודה מקרינה אור, ותאורת לד הפכה להיות בחירה פופולרית ביותר בזכות החיסכון האנרגטי, חיי נורה ארוכים, ואפשרויות השימוש הרבות שהיא מציעה.
רוצים להבין איך פועלת נורת לד, איך נמדדת העוצמה שלה, איך היא מסוגלת להיות חזקה וחסכונית בו זמנית ומהן העוצמות המומלצות לחללים השונים בבית? תשובות בהמשך. 

כיצד פועלת נורת לד

אתם כמובן מכירים את הנורות הרגילות, נורות בעירה, בהן עובר חשמל דרך חוט שמתחמם עד כדי להט ויוצר אור. אופן פעולתה של נורת לד שונה לחלוטין.
האור של נורת לד נוצר באמצעות דיודה (רכיב אלקטרוני המוציא זרם בכיוון אחד בלבד שאינו חוזר) הגורמת לתזוזת אלקטרונים בתוך חומר המוליך חשמל למחצה. כלומר, במרכז פעולתה של נורת לד נמצא חומר מוליך למחצה המוטמע בעטיפה פלסטית. כאשר חשמל עובר דרך החומר המוליך למחצה, משתחררים אלקטרונים ומתפזרים, וכשאלה חוזרים למקומם הטבעי, הם משחררים פוטונים וכך האור נראה לעין.
ניתן לשלוט על צבע האור של נורת LED בעזרת שימוש בחומרים שונים במוליך למחצה. קיימות נורת LED בעלות צבע יחיד וכאלה שניתן לשלוט בהן על צבע האור המופק. 

איך נמדדת העוצמה של נורת לד

בניגוד למחשבה הרווחת, אין מודדים תאורה לפי צריכת החשמל של הנורה (וואט). דרך מדידה זו הייתה נפוצה בעבר בגלל שהורגלנו להשתמש בנורות בעירה, כך שהיה ברור לכולם שנורת 60 וואט תספק פחות אור מנורת 100 וואט.
למעשה הדרך הנכונה למדוד עוצמת תאורה של נורת לד היא לפי הלומנס שלה. לומנס מציין את סך האור הנראה לעין שהנורה מייצרת. מאחר ונורת לד צורכת משמעותית פחות חשמל מנורת בעירה, מכאן שלא ניתן להסתמך על הצריכה של נורת לד לקביעת עוצמתה כמו עם נורות בעירה. למשל אם חיפשתם נורת בעירה של 60 וואט, החלופה שלה מול נורת לד תהיה של 9-10 וואט בלבד. אמנם כמות הלומנס מוצגת באריזת נורות הלד, אך לרוב תופיע גם המקבילה שלה בוואט אם היה מדובר בנורת בעירה. 

איך נורת לד יכולה להיות עוצמתית ועדיין חסכונית

כאמור נורת לד היא חסכונית מאוד לעומת חלופות אחרות. למעשה צריכת נורת לד היא כ-75% נמוכה מזו של נורת בעירה עם עוצמת תאורה דומה. כלומר שתאורה בחוזק דומה של נורת בעירה תהיה חסכונית מאוד. כמובן שיש לכך השלכות רבות, הן להוצאות הבית והן לאיכות הסביבה עם הפחתת צריכת החשמל הביתי. בנוסף חיי נורת לד ארוכים בהרבה (עד פי 25) מאלו של נורת בעירה כך שיהיה פחות צורך בהחלפת נורת הלד ובכך ייווצר חיסכון נוסף גם בעלויות וגם בכמות הפסולת. יתרון נוסף לנורת הלד הוא בכך שהיא לא פולטת חום לסביבה, זה גם בטיחותי הרבה יותר ויתרום לשמירה על טמפרטורה סבירה יותר בבית וכן להקטנת הוצאות מיזוג. 

איזו עוצמת אור מומלצת לכל חלל בבית

מעבר להעדפות אישיות וצרכים מיוחדים, להלן המלצות כלליות לעוצמת אור בכל חלל בבית. מומלץ לכם בחום להתייעץ עם מומחה תאורה להפקת התוצאה המיטבית, חיסכון ואיכות של תאורה בבית. כמו כן, ניתן לחבר את תאורת הלד לעמעם (דימר) ובכך לאפשר ויסות מדויק של עוצמת האור לפי רצונכם. 
  • סלון: בסלון מומלץ על עוצמה של 1500-3000 לומנס
  • חדר שינה: מומלץ על עוצמה של 1000-2000 לומנס
  • מטבח: מומלץ על עוצמה של  3000-6000 לומנס
  • חדרי רחצה: מומלץ על עוצמה של 1500-4000 לומנס
  • משרד/חדר עבודה: מומלץ על עוצמה של 2000-4000 לומנס
כאמור מספרים אלה הם המלצה כללית והעוצמה המומלצת לבסוף תהיה פועל יוצא של פרמטרים שונים כגון גודל החלל, צבע הקירות, צרכים מיוחדים, העדפות ועוד. בכל מקרה, חשוב להבין כי בנושא תאורה, חייבים לשלב מספר מקורות תאורה בחלל ליצירת תאורה אפקטיבית ומתאימה לצרכים המשתנים, עם עוצמות שונות. נורות לד מהוות פתרון חסכוני ואפקטיבי לתאורה מודרנית ומעוצבת בכל בית. 

למידע, ייעוץ והזמנות התקשרו אלינו: 1800-403040
או כתבו לנו: